Contact direct:

Tel: 0734.706.747

office@byrontravel.ro

Tara
Oras/Statiune
Tip
Transport
Categorie hotel
Pret

Turism social Cipru - HOTEL VERGI 2*

de la:
259 EURO

Indicativ oferta: 9

Rezerva acum

Print

HOTEL VERGI  2* / Larnaca   

www.vergihotel.com                           

Localizare: situat in zona turistica Larnaca, la 200 m de plaja.
Facilitati hotel: restaurant, bar, piscina exterioara, sala de fitness, sauna, jacuzzi.
Facilitati camera: camerele recent renovate dispun de aer conditionat, televizor, casuta de valori.

PENTRU OFERTA COMPLETA ACCESATI URMATORUL LINK

 

ZIUA 1 – Prezentare in Aeroportul International Henri Coanda/Otopeni pentru plecarea spre Larnaca. Sosire in Cipru/ Aeroport Larnaca si transfer la hotel. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 2 – Mic dejun. Timp liber. In cursul zilei veti fi vizitat la hotel (la ora anuntata la sosirea in Larnaca) de catre reprezentantul agentiei locale pentru prezentarea excursiilor optionale si a programului. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 3 -  Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plimbari si relaxare sau excursie optionala pe care o achitati la destinatie. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 4 -  Mic dejun. Excursie de ½ zi - Nicosia. Calatoria noastra ne va conduce in Nicosia, singurul oras din lume care este inca divizat, capitala atat pentru partea greaca cat si pentru partea turca a acestui oras. Vom trece pe langa poarta Famagusta si Monumentul Libertatii, iar prima oprire va fi la Catedrala Sf Ioan Evanghelistul, dedicata celui ce a fost cel mai iubit dintre apostolii lui Iisus. Langa biserica se afla Palatul

Arhiepiscopal, resedinta lui Makarios cat tip acesta a fost presedinte. Urmeaza o plimbare in celebrul cartier din centrul orasului, numit “ Laiki Yitonia “, despre care se spune ca este paradisul cumparaturilor – o zona pietonala, restaurata, cu foarte multe cladiri vechi ce redau un aer boem, plina cu magazine pentru toate gusturile. Vom face un popas in piata Elefteria de unde veti avea timp liber pentru a va plimba sau pentru a face cumparaturi. Optional in Nicosia se poate trece asa numita “Linie verde”, diviziunea politica intre Cipru si partea turca, iar individual puteti alege sa vizitati catedrala Sf Sofia, transformata astazi in moschee, sau renumitul Buyuk Han. Dupa amiaza program liber. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 5 -  Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului sau excursii optionale. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 6 -  Mic dejun. Excursie de ½ zi - Larnaca si Lefkara. In aceasta zi vom pleca catre Larnaca si Lefkara. Prima noastra oprire va fi la Biserica St. Lazar, unde se afla moastele Sfantului si mormantul unde acesta a fost ingropat a doua oara dupa ce a fost inviat de catre Iisus Hristos. Calatoria va continua catre lacul sarat al orasului Larnaca. De aici vom pleca mai departe catre pitorescul sat Lefkara, unde vom degusta din traditionala “loukoumia” si veti simti din plin ospitalitatea locului. Aici veti avea de altfel timp liber la dispozitie pentru a va plimba pe stradutele inguste ale satului, renumit pentru broderiile sale si pentru arhitectura in stil venetian.La intoarcere vom admira impreuna Biserica Angeloktisti – construita de Ingeri. Numele bisericii din Kiti sta in stransa legatura cu mozaicul Maicii Domnului aflat in absida bisericii. Toti cei care au vazut acest mozaic au ramas atat de impresionati incat au crezut ca nu este posibil ca mainile vreunui om sa-l fi putut face si ca, de fapt, a fost o lucrare a Ingerilor. Dupa amiaza program liber. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 7 -  Mic dejun. Timp liber pentru explorarea insulei pe cont propriu sau optional excursie. Cina si cazare la hotelul ales.

ZIUA 8 -  Mic dejun. Eliberarea camerelor. Transfer la aeroport pentru plecarea catre casa. 

 
Excursii optionale:
• Magia satelor montane si a manastirii Kykkos 
Acest tur se desfasoara printre sate montane, dealuri si coline imbracate in pin, in apropiere de varful muntelui Olimp, cu inaltimea de 1952m, fiind cel mai inalt punct de pe insula. Prima oprire va fi intr-unul dintre cele mai frumoase sate din Cipru, “satul Omodos”, renumit prin arhitectura cipriota si colectia de vinuri Linos.
Omodos este un sat pitoresc cu case de piatra si stradute pietruite, de jur imprejurul Manastirii Sfintei Cruci, sat care de-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile si care este binecunoscut de catre toti vizitatorii insulei.
Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania”.
Batranelul de la Casa Socrates va fi fericit sa va prezinte arborele familiei sale si felul in care au trait, si nu in ultimul rand va va invita sa degustati din vinul lui.
De acolo vom continua un traseu placut printre muntii Troodos, inima verde a Ciprului, catre Manastirea Kykkos, cea mai mare si totodata cea mai importanta si bogata manastire din Cipru (mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase adecvate). Aici vom face o evlavioasa plecaciune la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, capodopera pictata de catre Apostolul Luca. 
Timp liber pentru masa de pranz si cateva cumparaturi la targuletul din spatele manastirii…alune, condimente, dulceturi si alte produse mult cautate de catre turisti. Va recomandam sa incercati “SHOUSHOUKO”.
Nota: Va rugam sa fiti imbracati adecvat pentru vizita la Manastirea Kykkos.
• Asa de multa istorie asteapta sa fie descoperita in Pafos - calatorind spre Pafos te bucuri de schimbarile decorului, de la plantatiile cu struguri si citrice la locurile arheologice. Strabatand zona Fasouri printre plantatiile de citrice vom face prima oprire in orasul antic Curium. Acest obiectiv turistic greco roman aflat pe un tarm inalt, domnind asupra Marii Mediterane si frumosul teatru in aer liber, ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa in toate directiile. Continuam apoi prin Episkopi, cea mai mare baza militara britanica, inainte de a ne bucura de timpul liber la Petra tou Romiou – Locul de nastere al Afroditei, despre care legenda spune ca 
s-ar fi nascut din valuri. Vom face o mica oprire in satul Ieroskipou, pentru a fotografia singura biserica din Cipru cu 5 cupole, Sfinta Paraschiva, constructie bizantina ce dateaza din secolul al IX –lea.  Trecem pe langa catacomba Sfintei Solomoni, a carei intrare este insemnata de un copac mare plin cu bucatele de material. Se spune ca daca cineva din familie, este bolnav, atarnand o batista pe ramura acestui copac sfant, persoana bolnava va fi in mod miraculos vindecata. Timp liber pentru masa de pranz si o mica plimbare in zona portului pentru cateva cumparaturi. 
In Pafos vom vizita casa lui Dionisos cu faimoasele sale mozaicuri, care au fost descoperite accidental in 1962.  Vom trece pe langa ruinele castelului Saranta Kolones, ”Cele 40 de Coloane” si Coloana Sf. Pavel, unde se spune ca apostolul a fost biciuit cand el si Sfantul Varnava au propavaduit crestinismul pe insula.
 
Merita sa vizitati!
 
Magia satelor montane si a manastirii Kykkos
Acest tur se desfasoara printre sate montane, dealuri si coline imbracate in pin, in apropiere de varful muntelui Olimp, cu inaltimea de 1952m, fiind cel mai inalt punct de pe insula.
Prima oprire va fi intr-unul dintre cele mai frumoase sate din Cipru, “satul Omodos”, renumit prin arhitectura cipriota, colectia de vinuri Linos.
Omodos este un sat pitoresc cu case de piatra si stradute pietruite, de jur imprejurul Manastirii Sfintei Cruci, sat care de-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile si care este binecunoscut de catre toti vizitatorii insulei.
Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania”.
Batranelul de la Casa Socrates va fi fericit sa va prezinte arborele familiei sale si felul in care au trait, si nu in ultimul rand va va invita sa degustati din vinul lui.
De acolo vom continua un traseu placut printre muntii Troodos, “inima verde a Ciprului”, catre Manastirea Kykkos, cea mai mare si totodata cea mai importanta si bogata manastire din Cipru (mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase adecvate). Aici vom face o evlavioasa plecaciune la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, capodopera pictata de catre Apostolul Luca. 
Timp liber pentru masa de pranz si cateva cumparaturi la targuletul din spatele manastirii…alune, condimente, dulceturi si alte produse mult cautate de catre turisti. Va recomandam sa incercati “SHOUSHOUKO”.
La intoarcere vom face o scurta oprire in satul Trimiklini pentru a degusta si a vedea cum se pregatesc renumitele dulceturi cipriote “GLICO TU KUTALIU”.
Nota: Va rugam sa fiti imbracati adecvat pentru vizita la Manastirea Kykkos.
 
Farmecul ancestral cipriot
Acest tur se desfasoara printre sate montane, dealuri si coline imbracate in pin, in apropiere de varful muntelui Olimp, cu inaltimea de 1952 metri, fiind cel mai inalt punct de pe insula, muntii Troodos.
Vom opri la Biserica Panayias tis Asinou construita in secolul al XII –lea (anul 1105), o biserica bizantina, interioarele fiind pictate in mod minutios cu fresca magnifica.
Continuam apoi catre satul Kakopetria – o statiune renumita de vara alcatuita din nucleul medieval asezat pe malul estic al raului Karkotis si asezarea moderna, turistica, cu magazine si cafenele. Kakopetria mai este cunoscuta si pentru plantatiile de fructe si calitatea acestora: pere, caise, cirese, piersici si mai ales pentru mere. In sat sunt cateva biserici vechi; cea mai cunoscuta este Agios Nicolas tis Stegis. Ambele biserici au fost desemnate ca Situri de Patrimoniul Mondial ale Unesco.
Urmatoarea oprire va fi la unul dintre cele mai frumoase sate din Cipru, “satul Omodos”, renumit prin arhitectura cipriota, colectia de vinuri Linos. Omodos este un sat pitoresc cu case de piatra si stradute pietruite, de jur imprejurul Manastirii Sfintei Cruci, sat care de-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile si care este binecunoscut de catre toti vizitatorii insulei. Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania”.
Batranelul de la Casa Socrates va fi fericit sa va prezinte arborele familiei sale si felul in care au trait, si nu in ultimul rand va va invita sa degustati din vinul lui. 
Asa de multa istorie asteapta sa fie descoperita in Pafos!
Calatorind spre Pafos te bucuri de schimbarile decorului, de la plantatiile cu struguri si citrice la locurile arheologice. Strabatand zona Fasouri printre plantatiile de citrice vom face prima oprire in orasul antic Curium. Acest obiectiv turistic greco roman aflat pe un tarm inalt, domnind asupra Marii Mediterane si frumosul teatru in aer liber, ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa in toate directiile. Continuam apoi prin Episkopi, cea mai mare baza militara britanica, inainte de a ne bucura de timpul liber  la Petra tou Romiou – Locul de nastere al Afroditei, despre care legenda spune ca s-ar fi nascut din valuri. In Pafos vom vizita casa lui Dionisos cu faimoasele sale mozaicuri, care au fost descoperite accidental in 1962.  Vom trece pe langa ruinele castelului Saranta Kolones, ”Cele 40 de Coloane” si Coloana Sf. Pavel, unde se spune ca apostolul a fost biciuit cand el si Sfantul Varnava au propavaduit crestinismul pe insula. Se trece pe langa catacomba Sfintei Solomoni, a carei intrare este insemnata de un copac mare plin cu bucatele de material. Se spune ca daca cineva din familie, este bolnav, atarnand o batista pe ramura acestui copac sfant, persoana bolnava va fi in mod miraculous vindecata.
Timp liber pentru masa de pranz si o mica plimbare in zona portului pentru cateva cumparaturi.
La intoarcere vom face o mica oprire in satul Ieroskipou, pentru a gusta delicatesele din Pafos -  “LOKUMIA.”
 
Noaptea cipriota
O noapte speciala de distractie in stil cipriot, incluzand un spectacol fantastic de muzica si dans folcloric grecesc si cipriot. La sfarsitul acestuia, nu veti putea rezista de a lua parte la aceasta distractie. Veti servi o tipica Meze cipriota, care consta in nenumarate mici delicatese care va asigura o masa complet satioasa. 
 
Kerynia-Bella Pais-Nicosia
Aceasta calatorie va fi catre Nicosia, capitala insulei si ne va conduce in parte de nord a insulei. Se ajunge la asa numita “Linie verde” , diviziunea politica intre republica Cipru si partea de nord a insulei (reprezentand o treime din aceasta), suprafata ocupata de turci din 1974.  
Prima noastra oprire va fi la manastirea “Bella Pais”, situata in satul cu acelasi nume.  Aceasta manastire este considerata una din cele mai bine pastrate monumente arhitectonice gotice de pe insula.  Este construita in intregime din calcar local. Fondatorii manastirii au fost preotii Augustinieni care au fost si primii emigranti din Ierusalim.  Constructia complexului  monahal a fost intre anii 1198 – 1205 .  
Apoi se viziteaza cel mai important monument din interiorul orasului Kerynia, si anume Muzeul Castelului Kerynia, care gazduieste printre alte exponente renumite, nava naufragiului din Kerynia.
Nava a fost scoasa din adancuri, si instalata intr-o camera speciala in interiorul muzeului, fiind o piesa de mare valoare prin insasi vechimea ei, respectiv anul 300 IC.
Timp liber pentru dejun si pentru explorarea pitorescului port al Keryniei, inainte de a trece Linia Verde pentru a ne intoarce. In  Nicosia se face un mic popas in piata centrala a capitalei, unde nu trebuie sa ratati macar o plimbare  in “Laiki Yitonia”. 
Nota: Toti  turistii trebuie sa aiba pasaportul asupra lor, pentru a intra in zona ocupata.
 
Tur cultural in zona rurala
Scopul excursiei este de a descoperi cultura traditionala cipriota. Primul oprire va fi in satul Kelokedara, unde se va face schimbarea intre mijlocul de transport cu un vechi autobuz Bedford de tara, aflat inca in utilizare si astazi. Calatorind cu autobuzul traditional de tara printre pitorestile tufe de portocali, ne indreptam catre ferma de magarusi. La sosire veti avea ocazia sa testati vinul „Zivania” si sa incercati cateva delicatese locale, cum ar fi: branza „hallloumi”, masline, painea facuta in cuptor „sushukko”. Plimbare cu magarusi catre  Biserica Agios Geogios, biserica ce dateaza din secolul 14-15. Aici vor fi servite sucuri racoritoare si fructe de sezon. 
Dupa masa, sa ne bucuram cu „syrtaki” si sa le dam prilejul echipei Fermei de Magarusi sa ne surprinda si sa ne intretina atmosfera placuta cu muzica si dansuri traditionale cipriote si grecesti. 
 
Parcul acvatic “WATERWORLD” 
Va propunem sa mergem catre est, spre populara statiune Ayia Napa, cu cele mai frumoase plaje cu nisip auriu din insula. Pentru cei care nu doresc sa leneveasca toata ziua pe plaja, ii invitam sa viziteze Parcul Acvatic cu fantasticele sale topogane de apa, de diferite tipuri. 
 
Aqua Cruise – Catamaran (se organizeaza numai din Agia Napa si Protaras)
Croaziera de aproximativ 5 ore ce se desfasoara de-a lungul litoralului de est inspre Famagusta (orasul fantoma a Ciprului), Green Bay, Konnos Bay, Cape Greco, Protaras.
 
The Black Pearl – Pirate Boat (se organizeaza numai din Agia Napa si Protaras)
Croaziera de aproximativ 4 ore ce se desfasoara de-a lungul coastei de est, alaturi de piratii care va vor binedispune (vanatoare de comori, spectacol cu pirati si distractie pentru toata familia). 
 
La pescuit de caracatite – “OCTOPUS FISHING” 
Croaziera se desfasoara de-a lungul litoralului de vest a orasului Larnaca. Oprire la epava Zenovia (o nava suedeza cargo, care s-a scufundat in 1980) pentru snorkeling (echipament de snorkeling gratuit). Dupa cateva ore de navigare, ii invitam pe cei mai curajosi la pescuit de caracatite. 

 

Tarifele includ:
• Bilet avion cursa directa Bucuresti / Larnaca / Bucuresti - Compania Tarom
• 7 nopti cazare in camera dubla standard cu demipensiune
• 1 pahar cu vin sau bautura racoritoare in timpul meselor si apa minerala
• Transfer Aeroport / Hotel / Aeroport
• 2 excursii de ½ zi (Nicosia, Larnaca&Lefkara) cu vorbitor de limba romana
• Asistenta turistica locala in limba romana

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport 100 euro / persoana
• asigurarea medicala + ASIGURARE STORNO – aprox. 43 RON / persoana
• serviciile de masa, bauturile si alte servicii, excursii care nu sunt prevazute in program

CAZARE

04.10, 07.10, 11.10, 14.10, 18.10, 21.10, 25.10, 28.10, 01.11, 04.11, 08.11, 11.11, 15.11, 18.11, 22.11, 25.11, 29.11, 02.12, 06.12, 09.12, 13.12, 16.12, 06.01, 10.01, 13.01, 17.01, 20.01, 24.01, 27.01, 31.01, 03.02, 07.02, 10.02, 14.02, 17.02, 21.02, 24.02, 28.02, 03.03, 07.03, 10.03, 14.03, 17.03, 21.03, 24.03, 28.03, 31.03, 04.04, 07.04, 11.04, 14.04, 18.04, 21.04, 25.04, 16.05, 19.05, 23.05

Loc in DBL

259

Loc in SGL

323

Primul copil 2-11.99 ani in DBL

131

A 3a persoana in DBL

227

Supliment pensiune completa  

56

 

Alte oferte recomandate:

Club Vila Bran Resort | Craciun Bran

CRACIUN CLUB VILA BRAN 3*** BRAN Descriere generala: Club Vila Bran (...)

de la:
150 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Wolf | Craciun Bran

CRACIUN HOTEL WOLF 1 3*** & WOLF 2 4**** BRAN HOTEL WOLF 1 3*** Amplasare (...)

de la:
1162 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Mistral Resort | Craciun Bran

Hotel Mistral Resort | Craciun Bran

CRACIUN HOTEL MISTRAL RESORT 3*** BRAN MOIECIU     Amplasare: (...)

de la:
1005 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Palace | Craciun Sinaia

Hotel Palace | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL PALACE 4**** SINAIA   Adresa: Str. Octavian Goga nr (...)

de la:
655 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rina | Craciun Sinaia

Hotel Rina | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL RINA 3*** SINAIA Descriere generala: Hotelul RINA SINAIA (...)

de la:
852 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Caraiman | Craciun Sinaia

Hotel Caraiman | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL CARAIMAN 2** SINAIA Amplasare Hotelul este situat la (...)

de la:
437 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel International | Craciun Sinaia

Hotel International | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL INTERNATIONAL 4**** SINAIA Adresa: Str. Avram Iancu nr. (...)

de la:
1557 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rina Tirol | Craciun Poiana Brasov

Hotel Rina Tirol | Craciun Poiana Brasov

CRACIUN HOTEL RINA VISTA/TIROL 3*** Localizare: In centrul statiunii (...)

de la:
315 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Escalade | Craciun Poiana Brasov

Hotel Escalade | Craciun Poiana Brasov

Craciun Hotel Escalade 4**** Poiana Brasov Localizare: Hotel Escalade (...)

de la:
744 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rozmarin | Craciun Predeal

Hotel Rozmarin | Craciun Predeal

CRACIUN 2013 HOTEL ROZMARIN 4**** Descriere generala: Hotel Rozmarin (...)

de la:
299 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Orizont | Craciun Predeal

Hotel Orizont | Craciun Predeal

CRACIUN HOTEL ORIZONT 4**** PREDEAL   Adresa:  Str.Trei Brazi, (...)

de la:
750 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Cabana Schiorilor | Craciun Predeal

Hotel Cabana Schiorilor | Craciun Predeal

HOTEL CABANA SCHIORILOR 4****   Predealul ramane una dintre destinatiile (...)

de la:
1350 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum