Contact direct:

Tel: 0734.706.747

office@byrontravel.ro

Tara
Oras/Statiune
Tip
Transport
Categorie hotel
Pret

Esti Aici: » Byrontravel » informatii» Ski Bulgaria | Ski Borovets

Ski Bulgaria | Ski Borovets

Ski Bulgaria | Ski Borovets | Ski Bansko | Ski Razlog | Ski Pamporovo

 

Bulgaria ocupa o portiune din estul peninsulei Balcanice, învecinându-se cu cinci tari—cu Grecia si Turcia la sud, cu Macedonia si Serbia la vest si cu România la nord.

Muntii Balcani sunt dispusi într-un lant de la est la vest prin centrul tarii. Sud-vestul muntos are doua masive muntoase—Rila si Pirin, care marginesc Muntii Rodopi catre est, munti mai mici dar mai întinsi.În Bulgaria se afla cel mai înalt punct din peninsula Balcanica, Musala, la 2.925 m

Bulgaria devine o destinatie din ce in ce mai cautata de turisti, oferind cele mai bune servicii in cele 3 mari statiuni de ski: Bansko, Borovets si Pamporovo.

Ski Borovets - Cunoscuta din anul 1896, Borovets este cea mai veche statiune de ski din Bulgaria, fiind astazi una dintre cele mai frumoase din Bulgaria. Este situata pe coastele nordice ale muntilor Mousala, la est de Rila.

Borovets este situata la numai 72 km distanta de Sofia. Din capitala bulgara pleaca un autobuz la fiecare 30 min. catre Samokov, oras situat la numai 12 km distanta de Borovets si legat de acesta prinr-o sosea foarte accesibila.  Asezata la 1390 m altitudine printre padurile de pin (avand cele mai inalte partii la 2600 m), statiunea este locul ideal petru relaxare si recreere.

Ski Borovets - Climatul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sanatoase. Iernile sunt blande, statiunea bucurandu-se insa de foarte multa zapada. Temperatura medie in perioada celei mai reci luni ale anului – ianuarie – este de 4,8º C.

Ski Borovets - De obicei, coastele statiunii Borovets se bucura de zapada de la jumatatea lunii decembrie pana in aprilie. Aerul din statiune este curat, nepoluat. .
Excelentele dotari ale partiilor din Borovets atrag in fiecare an mii de iubitori de sporturi alpine, atat din Bulgaria cat si din alte tari. Acestia pot folosi in voie cei 45 km de partie, variabila in lungime si grad de dificultate si grupta in trei regiuni distincte: partiile Sitnqkovo – Martinovi Baraki; cele 4 partii Markudjik si cele 3 partii Qstrebec. Ultimele sunt cele mai bune, aici avand loc cele mai importante competitii sportive ale iernii.

Ski Borovets - Statiunea in sine gazduieste in mod regulat diferite competitii sportive specifice sezonului de iarna. De exemplu a gazduit de doua ori concursul Cupa Mondiala in Ski Alpin, iar in ceea ce priveste pistele pentru biathlon – aceea din Borovets este una dintre cele mai bune din Europa.  Cele mai bune zone pentru schiat sunt cele situate la mai putin de 2.500 m altitudine si cele care trec pe sub traseul telecabinei. Toate partiile sunt impartite pe diferite grade de dificultate, putand satisface astfel orice nivel de skior: incepator, mediu sau avansat.

Ski Borovets - Cele 4 partii Sitnyakovski sunt cele mai lungi. Cea care este cotata ca partie pentru schiori medii este cea mai lunga dintre toate, masurand 5.800 m. Restul de 3 partii Sitnyakovski sunt cotate ca dificile si au urmatoarele dimensiuni: 4.000 m, 4.000 m, respectiv 1.000 m.

 

Ski Borovets - Tot 4 la numar sunt si partiile Martinovi Braki. Cea mai dificila dintre ele se numeste “Martinovi Baraki 4” si are 1.200 m lungime. Celelalte 3 partii au 1.160 m, 1.160 m, respectiv 1.260 m si sunt cotate ca “dificile” si “medii – dificile”. Partiile neamenajate însumează 18 km, cea mai lunga dintre ele masurand 10 km si fiind situate chiar langa telecabina. Partiile situate la cea mai mare altitudine sunt cele 4 numite Markougjika, fiecare masurand 1.300 m.Se poate schia pe timp de noapte, cu nocturna, pe partia opusa hotelului Rila, in fiecare zi intre orele 17.00 si 22.00. Incepatorii se pot bucura de instructori de ski vorbitori de engleza si de partii adaptate nivelului lor, situate chiar langa Complexul Rila. Sedintele de schi dureaza 4 ore si se fac 6 zile pe saptamana.

Ski Borovets - Scoala de ski Borovets are o reputatie internationala excelenta. Este stiut faptul ca incepatorii schiaza la inceputul saptamanii pe partiile cu grad minim de dificultate, ajungand pana la sfarsitul saptamanii sa se aventureze pe partiile cu grad mare de dificultate. Recomandam partia Sitnyakovo 1 (5.800 m lungime) tuturor schiorilor incepatori. Schiorii medii au insa un avantaj in aceasta statiune si anume faptul ca majoritatea partiilor sunt tocmai potrivite nivelului lor. Acestia pot alege sa schieze pe oricare dintre partiile situate intre zonele Yastrebets si Sitnyakovski. De la Yastrebets telecabina cu capacitate de 6 persoane urca 5 km, trecand de la bulevardele insorite din bazinul Moussala la padurile inzapezite.

Schiorii avansati si profesionistii se pot bucura de partiile Markujik 2 si 3. Se pot aventura deasemena pe pista de testare pentru Cupa Mondiala, una dintre cele mai provocatoare partii din zona Yastrebets, sau pe partiile neamenajate, printre copaci.

Ski Borovets
Altitudinea statiunii: 1350 m.
Cea mai inalta partie de ski: 2500 m.
Lungimea totala a partiilor de ski: 40 km (totalul la 19 partii).
Cea mai lunga partie: 5,8 km.
Orientare versant:  nord.
Lungimea partiilor neamenajate: 18 km.
Sisteme pe cablu: 1 telescaun, 6 teleschiuri, 1 telecabina, cateva teleschiuri pentru copii.

Ski Borovets - INTRETINEREA PARTIILOR: Partiile sunt mentinute in excelenta stare de functionare cu ajutorul unor masini moderne. Indiferent daca ninge sau nu, toate partiile amenajate sunt nivelate in fiecare noapte. Compania care se ocupa de intretinerea partiilor garanteaza 120 de zile/an  partii in perfecta stare de functionare, astfel incat doritorii vor putea schia de la inceputul lui decembrie pana la jumatatea lui aprilie. In apropierea statiei de plecare a telecabinei, exista centre de inchiriere de material sportiv (pentru ski si snowboard). Serviciul de salvamont functioneaza 24 de ore/zi.

Ski Borovets - BARURI SI RESTAURANTE: Barurile, cafenelele, cluburile de noapte si discotecile nu lipsesc din Borovets, care se bucura de o excelenta viata de noapte. Statiunea este cunoscuta ca una dintre cele mai interesante de acest gen, mai ales in ceea ce priveste distractia. Majoritatea barurilor functioneaza pana spre dimineata, oferind clientilor lor preturi bune, dar si reduceri semnificative. In materie de muzica, se prefera muzica “dance” internationala. In cluburi, sunt prezentatate diferite show-uri. Fiind vorba despre o statiune bulgareasca, puteti gasi aici si restaurante sau taverne cu muzica nationala folk si cu dansuri “horo”, lucruri pe care unii turisti le gasesc foarte interesante.

Statiunea Borovets este una dintre cele mai mari statiuni montane din Bulgaria si in acelasi timp una dintre cele mai solicitate de catre turisti.

Este situata in partea de nord a muntelui Rila, la o altitudine de 1300 m, la poalele maretului pisc din Balcani – Musala (2925 m) si dispune de cel mai mare arsenal de partii si trasee pentru schiat.

Aici s-a desfasurat de doua ori campionatul mondial al cupei alpine, fapt ce vorbeste despre nivelul calitatii partiilor si traseelor oferite.

Predomina o clima ideala: in ianuarie temperatura nu scade sub – 5°C. Temperatura medie anuala este de +5,5°C.
Borovets este atractiv atat prin conditiile minunate pentru schiat cat si prin faimoasa viata de noapte.

Ski Borovets - Stratul de zapada se mentine in decurs de 100 zile/an. Complexul este dotat cu teleferice si trasee montane pentru schiat. La dispozitia turistilor sunt 8 hoteluri si 2 zone cu vile, (in total 3500 locuri), restaurante, baruri, discoteci.

Ski Borovets - Partiile sunt cu grade de dificultate variata, pentru toate tipurile de schiori, bine intretinute si cu marcaje multiligve.

 

Obiective turistice Borovets
Manastirea Rila sau capitala bulgareasca Sofia pentru plimbare si cumparaturi. Se poate vizita si palatul Carska Bistrica, situate la numai 10 minute distanta de mers pe jos de la noul centru al statiunii Borovets.

 

Hoteluri Ski Borovets

 

HOTEL

CATEGORIE

HOTEL

STATIUNE TIP MASA
 Hotel Festa Winter Palace 5* BOROVETS MIC DEJUN
 Hotel Radina’s Way 4* BOROVETS DEMIPENSIUNE
 Hotel Euphoria Club & Spa 4* BOROVETS MIC DEJUN / DEMIPENSIUNE
Semiramida Garden Apartments 4* BOROVETS  
Villa Park Apartments 4* BOROVETS  
 Hotel Flora 4* BOROVETS DEMIPENSIUNE
 Hotel Iceberg 4* BOROVETS MIC DEJUN / DEMIPENSIUNE
 Hotel Yastrebets Spa & Wellness 4* BOROVETS  
Club Hotel Yanakiev  4* BOROVETS  
 Hotel Festa Chamkoria 4* BOROVETS DEMIPENSIUNE
 Hotel Samokov 4* BOROVETS MIC DEJUN / DEMIPENSIUNE
 Hotel Rila 4* BOROVETS MIC DEJUN / DEMIPENSIUNE / PENSIUNE COMPLETA
 Hotel Lion 4* BOROVETS DEMIPENSIUNE
 Hotel Bor & Edelweiss 3* BOROVETS DEMIPENSIUNE
Hotel Iglika Palace 3* BOROVETS DEMIPENSIUNE 
Hotel Moura & Hotel Breza 3* BOROVETS MIC DEJUN / DEMIPENSIUNE / PENSIUNE COMPLETA 
 Royal Plaza Apartaments 3* BOROVETS  
  BOROVETS  
  BOROVETS  

 

TRASEU RUTIER BUCURESTI - BOROVETS 440 KM (7 ore)

 


View Larger Map

HARTA BOROVETS

 


View Larger Map