Contact direct:

Tel: 0734.706.747

office@byrontravel.ro

Tara
Oras/Statiune
Tip
Transport
Categorie hotel
Pret

Esti Aici: » Byron Travel » Dubai City

Dubai City

Dubai este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite și totodată un emirat cu orașul principal Dubai City. Este al doilea emirat din cele sapte, si are cea mai mare populatie dintre toate.

Este situat la o altitudine de 16 m deasupra nivelului marii si are o suprafata de 4,114 km². Este situat in desertul Arabiei , dar topografia teritoriului difera semnificativ fata de celelalte emirate din sud deoarece aici desertul are dune de nisip, fata de cele de pietris. Apele din preajma Dubaiului gazduiesc peste 300 de specii de pesti si vietati marine, inclusive diferite specii de testoase.

ATRACTII TURISTICE

Principalele atractii ale Dubaiului sunt plajele artificiale create sub forma de palmieri. Cea mai mica dintre cele trei, Palm Jumeirah, este considerata “a opta minune a lumii”. Are 20 kmp, si este formata din 17 frunze de palmier. Pentru a o ridica, muncitorii au folosit 94 de milioane de metri cubi de nisip si 7 milioane de tone de piatra.

O alta atractie uimitoare este un arhipelag artificial care imita harta lumii. The World” („Lumea”) e format din 300 de insule, fiecare cu o suprafata intre 14.000 mp si 42.000 mp. Mai mult de jumatate dintre ele au fost deja cumparate. Preturile standard sunt intre 15 si 50 de milioane de dolari americani, dar unele insule ajung si la 200 milioane de dolari. Odata „tara” cumparata, proprietarul poate sa-si construiasca hoteluri luxoase, vile sau parcuri tematice.

Skiul in Dubai este un alt proiect ambitios, o excentricitate devenita realitate. Avand o suprafata de 22.500 mp, 5 partii cu grade diferite de dificultate, acest proiect atrage turistii prin posibilitatea de a skia cand afara sunt 40 de grade Celsius. Cea mai mare dintre partii are o lungime de 400 m si o diferenta de nivel de 60 m. Ski Dubai include si Snow Park, dedicat copiilor. Acesta este cel mai mare parc de zapada acoperit din lume, suprafata lui fiind de aproximativ 3.000 mp.

Hotelul subacvatic din Dubai este deja cunoscut in intreaga lume, acesta cazandusi turistii in lumea pestilor. Cladirea seamana cu un atol futurist si este primul pas catre un adevarat oras subacvatic. Acesta coboara 20 de metri in apele Golfului Persic, are o suprafata de 110.000 mp si costa o jumatate de miliard de dolari. Etajele superioare ale cladirii adapostesc sali de conferinta, o clinica de chirurgie estetica si un laborator de cercetare marina. Arhitectul a inclus si un cinematograf, unde vor fi proiectate in special filme care au ca tema apa sau oceanul.

oferte de la 1 la 24 din 115