Contact direct:

Tel: 0734.706.747

office@byrontravel.ro

Tara
Oras/Statiune
Tip
Transport
Categorie hotel
Pret

Senior Travel Israel - Ierusalim | Sejur 7 zile

de la:
375 EURO

Indicativ oferta: 3

Rezerva acum

Print

ISRAEL – Program Senior Voyage
Betleem - Nazaret - Ierusalim - "de la nastere la inviere"
TEL AVIV – Jafa – Ein Karrem – IERUSALIM  – BISERICA SF. MORMANT – Muntele Maslinilor – Muntele Eleon – Via Dolorosa – ZIDUL PLANGERII – Biserica Romaneasca din Ierihon – Hozeva – Haifa – NAZARET – Tiberias – Tabgha – Muntele Tabor – Amman – Madaba – Muntele Nebo

Date de plecare:
2012:

17.09, 24.09, 11.10, 12.10, 15.10, 19.10, 26.10, 29.10, 02.11, 05.11, 12.11, 19.11, 23.11, 26.11, 30.11, 03.12, 14.12
2013:
11.01, 18.01, 25.01, 08.02, 18.02, 01.03, 04.03, 15.03, 18.03, 25.03, 29.03, 05.04, 08.04, 19.04, 22.04, 26.04, 03.05, 10.05, 17.05, 24.05
* vezi rubrica observatii

Pret: 375 EURO/loc in dubla

 
Israel este destinatia turistica unde fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga cel putin odata in viata!
Israel reprezinta unul dintre cele mai importante locuri sacre pentru toate cele 3 mari religii monoteiste ale lumii: islamismul, iudaismul si crestinismul.
O calatorie in Israel reprezinta o incursiune in istorie, un pelerinaj la izvoarele crestinatatii, in locul unde interferentele culturale dintre Orient si Occident au dat nastere unui mosaic de etnii, religii, traditii, obiceiuri si credinte.
Majoritatea locurilor au propriile povesti, incarcate de istorie si dramatism. Iar daca ai avut sansa sa calatoresti o data in aceasta tara binecuvantata de Dumnezeu, vei dori sa repeti foarte repede aceasta experienta.  

Ierusalim
– numit „orasul pacii” atrage anual milioane de turisti, veniti din toate colturile lumii pentru a se reculege si in acelasi timp fascinati sa descopere legendele, istoria si insemnatatea acestui loc.
In cartierul crestin se afla Biserica Sfantului Mormant inaltata inca din vremea Sfintilor Imparati Constantin si Elena pe colina Golgota. In interiorul acestei biserici se afla cele mai importante locuri pentru crestini. In partea de rasarit se afla stanca Golgotei, locul in care a fost rastignit pe cruce Iisus Hristos, iar in partea de apus a bisericii mari se afla o capela in interiorul careia este Sfantul Mormant in care a fost pus trupul Mantuitorului Iisus Hristos. Pentru crestini orasul Ierusalim este cel mai sfant loc de pe pamant, locul unde a inviat Iisus Hristos, locul unde a inceput istoria crestinismului.   
Jafa, „frumoasa” conform semnificatiei sale feniciene, si Tel – Aviv, sunt considerate locurile de unde arca lui Noe a plecat in calatoria sa pe mare, in necunoscut.

Betleem este locul nasterii Mantuitorului Iisus. De 2000 de ani, " la steaua care a rasarit"  este loc de pelerinaj si rugaciune. Numele orasului inseamna "Casa Painii". Cea mai importanta atractie turistica din Betleem este fara indoiala Biserica Nasterii Domnului, construita peste pestera in care a fost adus pe lume pruncul Iisus. Betleem este si locul unde se s-a nascut si a copilarit regele David.

Marea Moarta, situata la circa 400 de metri sub nivelul oceanului planetar, reprezinta un important loc de atractie turistica. Hipersalinitatea sa te face sa plutesti efectiv pe luciul apei. Apa marii contine multe saruri minerale din care multe reprezinta virtuti terapeutice si ajuta la intretinerea pielii. Este singurul loc din lume in care nu se gasesc forme de viata datorita salinitatii extrem de ridicate.
Regina Cleopatra a Egiptului a obtinut exclusivitate pentru producerea cosmeticelor si a produselor farmaceutice din extractele de la Marea Moarta, dupa ce Marc Antoniu a cucerit zona de dragul ei. Caravanele sale de camile strabateau desertul Sinai pentru a  aduce extractele de minerale si de mal din Marea Moarta.

Muntele Tabor este unul din muntii cei mai celebrii din Galileea. In traditia crestina, muntele Tabor este legat de locul Schimbarii la Fata. Este locul unde, cu putin inaintea Patimilor, Iisus s-a schimbat la fata inaintea celor trei apostoli: Petru, Ioan si Iacob. Bazilica este construita pe urma ruinelor bisericii din epoca cruciatilor, din initiativa Printului din Galileea Tancred.


Excursii gratuite: 
1. Excursia la Tel Aviv
si Jafa include tur  de oras cu autocarul in Tel Aviv si vizita in orasul vechi Jafa. Admiram biserica ce adaposteste moastele Sfantului Gheorghe din Lod. Vom efectua aceasta excursie in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

2. Vizita in Betleem
- vom vizita Biserica Nativitatii (construita deasupra pesterii folosite ca staul, locul unde s-a nascut Iisus) si Grota Laptelui.
Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de  SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Nu ratati excursiile optionale:
1. Excursie la Ierusalim
   - Vom ajunge pe Muntele   Scopus, de unde se poate vedea o panorama superba a Ierusalimului. Apoi vom vizita Muntele Maslinilor cu a sa Gradina Ghetsimani, Biserica Natiunilor, construita pe locul unde Iisus a fost capturat. Urmeaza Muntele Eleon cu Biserica Inaltarii si Poarta Leilor. Se va parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 puncte in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii + Excursie la Ein Karrem BONUS pentru posesorii de  CARD SENIOR VOYAGE.
Ein Karrem este o localitate cunoscuta ca loc de nastere al Sf. Ioan Botezatorul si loc al intalnirii mamei acestuia, Elisabeta,  cu Sfanta Fecioara Maria. Aici vom vizita Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul” ridicata pe locul nasterii „celui mai mare om nascut din femeie”.

2. Ierihonul si Marea Moarta -  Ne vom deplasa spre Ierihon, orasul cu cea mai veche atestare istorica din lume. Acest loc este vestit pentru una dintre minunile pe care Mantuitorul le-a facut aici: vindecarea orbului Bartimeu. In Ierihon vom vizita Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu si Biserica Romaneasca. Dupa aceasta, se va porni spre Hozeva, unde se va vizita Manastirea Sfantul Gheorghe, pestera Sfantului Prooroc Ilie si racla Sfantului roman Ioan Iacob Hozevitul. Sfantul  Ilie este a doua personalitate a Vechiului Testament care s-a inaltat  la cer pe un car de foc, minunea fiind vazuta de catre ucenicul sau Elisei si alti zeci de martori. In continuare vom face o excursie la Marea Moarta, cea mai sarata mare din lume, situata la aproape 400 metri sub nivelui oceanului planetar.    

3. Haifa si Nazaret –  In Nazaret, locul unde a copilarit Iisus Hristos, dupa intoarcearea din Egipt, vom vizita Biserica Catolica Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si  Ana si Biserica Ortodoxa Sfantul Gavriil, ridicata pe locul izvorului Sfintei Fecioare Maria. In acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la ingerul Gavriil ca il va naste pe Mantuitor. Apoi vom face o scurta oprire in satul Cana Galileii, locul unde Iisus a facut prima minune: transformarea apei in vin. Urmeaza deplasarea la Haifa, oras aflat la poalele muntelui Carmel, iar apoi vizitarea Manastirii Stella Maris cu pestera Sfantului Ilie, apoi vom putea privi Gradinile Suspendate.
 
4. Tiberias si Galileea
Ajunsi la Tiberias vom vizita Capernaum, ruinele vechii sinagogi unde a predicat Iisus, si Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Mergem apoi la Tabgha, locul unde Iisus a facut miracolul inmultirii painilor si a pestilor, iar apoi la Biserica lui Petru, locul pescuirii miraculoase. Ne continuam excursia catre Raul Iordan, la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileei si este amenajat pentru a da posibilitatea pelerinilor sa intre in apele sfinte. Continuam cu Muntele Tabor si vizitam Manastirea Schimbarii la Fata aflata pe varful muntelui, a carei constructie a fost initiata de calugari romani in 1854.

5. Ierusalim: slujba nocturna la Sfantul Mormant si vizita la Zidul Plangerii -  Noaptea ne vom indrepta spre Ierusalim pentru a fi prezenti la Sfantul Mormant pentru Sfanta Liturghie de la miezul noptii. Dupa aceasta, vom face  o excursie pana la Zidul Plangerii, care este un alt important obiectiv al acestei excursii.

6. Excursie la Amman
Vom trece granita dintre Israel si Iordania prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Continuam cu un tur al Amman-ului, capitala Regatului Iordanian, supranumit Orasul Alb. Ne indreptam catre Madaba. Aici se va vizita Biserica Sfantul Gheorghe, care adaposteste celebrul mozaic din secolul al VI-lea, infatisand harta Tarii Sfinte, iar apoi Muntele Nebo, cu o inaltime de 800 de metri, unde se va urca pana la locul de unde Moise a vazut inainte de a muri „Pamantul Fagaduintei”. Vom vizita Jerash, „Pompeiul Orientului”, cel mai important centru ecleziastic din Decapolis.

Senior Voyage este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Spania  si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa.
Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!
Modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care el functioneaza sunt disponibile la adresa seniorvoyage.eu
SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/ card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Util si practic:
Limbile nationale sunt ebraica si araba. Este folosita si engleza, chiar si in mediile oficiale, cat si rusa (pentru imigrantii din fosta URSS).
Moneda nationala este sekelul (impreuna cu dinarul iordanian) al statului Palestinian. Nu schimbati bani pe strada oricat de atractiv ar fi cursul de schimb.
Ora locala: GMT + 2 (GMT + 3 intre lunile martie si octombrie).
Clima:  Clima Israelului, de la temperat, la tropical, se caracterizeaza prin foarte mult soare.
Bucataria nationala a adoptat cu succes mancaruri traditionale arabesti, din Orientul Mijlociu, dar a fost influentata si de gusturile occidentale si de bucataria mediteraneana bogata in fructe de mare, peste, fructe si vinuri alese. Astfel, couscous, humus sau falafel sunt feluri de mancare esentiale in Israel.
Ambasada Romaniei in Israel este la Tel Aviv Adresa:  Str. Adam Hacohen, Nr. 24, TelAviv 64585; Telefon urgenta: +972-3-522 947
 

Servicii incluse:
• Biletul de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
• Transfer aeroport– hotel– aeroport
• NOU !!!
3 nopti in  Betleem +
3 nopti in Nazaret la hotel 4*

• Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa
• 1/2 zi excursie optionala inclusa (Tel Aviv si Jafa)
• Asistenta turistica pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

• Taxele de aeroport 95 euro/ persoana
• Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno - nu sunt obligatorii insa agentia va recomanda sa le incheiati.
• Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.
 

Pret: 375 EURO/loc in dubla

Reduceri si suplimente:
Supliment SGL 100 euro
Reducere a 3-a persoana 50 euro
Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro
Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti

BONUS !!!

1. 1/2 zi excursii optionale  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Betleem si Ein Karrem)
2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de CARD SENIOR VOYAGE
4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior

Hotel Sheperd 4*
www.shepherdbethlehem.com
Localizare: Hotelul este situat pe o colina in vestul orasului Betleem, in apropierea drumului principal dintre Ierusalim si Hebron.                     
Facilitati camere: Toate cele 85 de camere de care dispune hotelul au un confort echivalent a 4 stele si sunt dotate cu baie proprie, TV satelit, aer conditionat, uscator de par, minibar, mobilier modern si seif.
Facilitati hotel: Hotelul ofera clientilor zona de acces la internet in lobby, servicii de curatatorie si spalatorie, zona de lectura, sala fitness deschisa 24h/zi, restaurant cu bucatarie internationala, restaurant cu specialitati arabe si salate specifice orientului mijlociu si un bar unde puteti servi atat bauturi locale cat si internationale.   

Hotel Gardenia 4*
english.gardeniahotel.co.il/
Localizare: Se afla la o distanta de 10 minute de Biserica Buna Vestire si la aproximativ 1 km de centrul orasului Nazaret. Este inconjurat de pini, gradini si peluze.
Facilitati camere: Toate camerele sunt dotate cu un balcon cu vedere la gradina. Fiecare camera este dotata cu aer conditionat si TV.
Facilitati hotel: Hotelul Gardenia Nazaret dispune de un lobby bar de lux cu conexiune wi-fi, piscina cu o vedere spectaculoasa asupra Muntelui Tabor, SPA, sala de gimnastica complet echipata, sauna, baie turceasca, teren de tenis, club pentru copii.
Gardenia Nazaret este un hotel cu multe facilitati care ofera clientilor o experienta de neuitat.

Observatii:
*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.
BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.
*Excursiile optionale pot suferi modificari , iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.
*Excursia optionala gratuita (Tel Aviv) se va organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.
*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.
*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.
*Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.
Toate programele pot suferi modificari in functie de evenimentele religioase si cele socio-politice existente pe teritoriul Israelului. In functie de situatiile speciale ce nu depind de agentie, se poate modifica ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel. Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia organizatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

Alte oferte recomandate:

Club Vila Bran Resort | Craciun Bran

Club Vila Bran Resort | Craciun Bran

CRACIUN CLUB VILA BRAN 3*** BRAN Descriere generala: Club Vila Bran (...)

de la:
150 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Wolf | Craciun Bran

Hotel Wolf | Craciun Bran

CRACIUN HOTEL WOLF 1 3*** & WOLF 2 4**** BRAN HOTEL WOLF 1 3*** Amplasare (...)

de la:
1162 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Mistral Resort | Craciun Bran

Hotel Mistral Resort | Craciun Bran

CRACIUN HOTEL MISTRAL RESORT 3*** BRAN MOIECIU     Amplasare: (...)

de la:
1005 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Palace | Craciun Sinaia

Hotel Palace | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL PALACE 4**** SINAIA   Adresa: Str. Octavian Goga nr (...)

de la:
655 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rina | Craciun Sinaia

Hotel Rina | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL RINA 3*** SINAIA Descriere generala: Hotelul RINA SINAIA (...)

de la:
852 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Caraiman | Craciun Sinaia

Hotel Caraiman | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL CARAIMAN 2** SINAIA Amplasare Hotelul este situat la (...)

de la:
437 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel International | Craciun Sinaia

Hotel International | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL INTERNATIONAL 4**** SINAIA Adresa: Str. Avram Iancu nr. (...)

de la:
1557 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rina Tirol | Craciun Poiana Brasov

Hotel Rina Tirol | Craciun Poiana Brasov

CRACIUN HOTEL RINA VISTA/TIROL 3*** Localizare: In centrul statiunii (...)

de la:
315 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Escalade | Craciun Poiana Brasov

Hotel Escalade | Craciun Poiana Brasov

Craciun Hotel Escalade 4**** Poiana Brasov Localizare: Hotel Escalade (...)

de la:
744 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rozmarin | Craciun Predeal

Hotel Rozmarin | Craciun Predeal

CRACIUN 2013 HOTEL ROZMARIN 4**** Descriere generala: Hotel Rozmarin (...)

de la:
299 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Orizont | Craciun Predeal

Hotel Orizont | Craciun Predeal

CRACIUN HOTEL ORIZONT 4**** PREDEAL   Adresa:  Str.Trei Brazi, (...)

de la:
750 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Cabana Schiorilor | Craciun Predeal

Hotel Cabana Schiorilor | Craciun Predeal

HOTEL CABANA SCHIORILOR 4****   Predealul ramane una dintre destinatiile (...)

de la:
1350 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum