Contact direct:

Tel: 0734.706.747

office@byrontravel.ro

Tara
Oras/Statiune
Tip
Transport
Categorie hotel
Pret

Atena - Orasul zeilor

Print
Informatii utile
 
Atena este orasul cu cea mai glorioasa istorie din lume, un oras venerat de zei si de oameni, un oras magic. Incantatoarea capitala a Greciei a fost intotdeauna leaganul civilizatiei. Este orasul unde a luat nastere democratia, odata cu majoritatea inteleptilor din Antichitate. Cea mai importanta civilizatie a lumii antice a inflorit in Atena si traieste prin unele dintre cele mai formidabile edificii ale lumii.
Cine nu a auzit de Acropolele din Atena? Fotografiile si istoria celui mai vechi monument arheologic din Europa au facut inconjurul lumii starnind admiratia milioanelor de oameni. Acropolele au fost nominalizate pentru un loc dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. De fapt, marca distinctiva a Atenei este printre cele mai vizitate obiective turistice din lume. Sfanta Piatra a Acropolelor dateaza inca din sec V i.Hr., faimoasa epoca de aur a lui Periklis. Atena a cunoscut timpuri de inflorire si de decline, dar inca straluceste sub cerul attic uimind viitorul. Inca straluceste, la fel ca marmura Parthenonului si albul sclipitor al marmurei pentelice.
 
 
Capitala Greciei, Atena este o metropola moderna si in acelasi timp locul in care a luat nastere Grecia clasica si, prin urmare, civilizatia occidentala. Atena a gazduit Jocurile Olimpice din 2004 si, odata cu acest eveniment, orasul a suferit o transformare pozitiva: din metropola plina de poluare si aglomeratie, Atena a devenit mai sanatoasa, mai sofisticata si mai cosmopolitana. Acum turistii pot admira atractiile istorice ale Atenei si in acelasi timp sa se bucure de noul metrou, infrastructura excelenta, zonele pietonale si atmosfera unei capitale moderne.
 
 
5 lucruri interesante despre Atena:
 
1.    Este unul dintre cele mai vechi orase ale Terrei, originile Atenei datand din anul 3000 IC. Atena se lauda cu supranumele de “leagan al civilizatiei”, locul in care au luat nastere democratia, filosofia occidentala, Jocurile Olimpice, stiintele politice, literatura, principiile matematice si teatrul. De asemenea, orasul a trecut prin toate formele de guvernare cunoscute pana in ziua de azi.
 
2.    Casa zeilor. Grecii antici credeau ca lumea e condusa de mai multi zei, fiecare dintre ei avand istoria si insusirile lui. Muntele Olimp era locul de unde acestia conduceau lumea iar legenda spune ca Atena si Poseidon au fost cei doi zei care au binecuvantat orasul. Poseidon i-a oferit darul apei iar maslinul plantat de Atena a castigat favorurile celorlalti zei. De atunci, maslinul este considerata o planta sacra in Grecia.
 
3.    Primele Jocuri Olimpice. Cele antice au avut loc in Atena, in anul 776 IC. Oamenii veneau din toate colturile tarii pentru a lua parte la ele iar invingatorilor li se punea pe frunte cununa cu lauri. Tot in Atena au avut loc primele Jocuri Olimpice moderne, in 1896, capitala Greciei gazduindu-le inca o data, in anul 2004.
4.    Originile teatrului. Tragediile grecesti se jucau in onoarea lui Dionisos, zeul vinului. Pe de alta parte, comediile se adresau poporulu, maselor largi, saracilor. Doar baietilor li se permitea sa joace in piesele de teatru si acestia trebuiau sa poarte masti care infatisau caracterul respectiv.
 
5.    Acropole. Orasul Inalt situat pe dealul sacru, acolo unde grecii antici au construit o multime de temple pentru a-si adula zeii. Cel mai important dintre acestea este Parthenonul, dedicat zeitei Atena, cea de la care orasul si-a luat si numele. Vreme de 20 de secole, Acropole a supravietuit numeroaselor dezastre naturale sau razboaie. Lordul Elgin, un fost ambasador la Constantinopole, a luat aproape intreaga colectie de statuete, vase si monumente de pe Acropole si a vandut-o Muzeului Britanic, fapt ce a generat o intreaga disputa britano-elena.
 

 

 
Obiective turistice
 
 
1. Muzeul Acropolelor:
Este unul dintre cele mai importante muzee din lume. El gazduieste temporal capodoperele civilizatiei grecesti antice, dedicate celor mai importante sanctuare atheniene.la ora actuala au inceput pregatirile pentru contruirea unui nou muzeu. Multe piese unice de arta ce ornamentau Acroplolele au fost furate si trasferate in strainatate. Cel mai mare jaf de acest gen a avut loc in sec 19 de catre Lord Elgin.
 
2. Acropolele din Athena:
Dealul Acropolelor, asa numitul "Stanca Sacra" a Atenei, este cel mai important site al Atenei.in timpul Perioadei de Aur a lui Perikle, aici s-au construit unele dintre cele mai reprezentative capodopere arhitecturale ale epocii. Ramasitele primelor asezari de pe Acropole dateaza din peerioada Neolitica. De-a lungul secolelor pitra dealului a fost in continu folosita fie pentru locurile de cult fie pentru casele de locuit. In timpul perioadei clasice(450-330BC) trei importante temple au fost construite pe ruinele celor vechi: Panteonul, Erechtheion, si Templul lui Nike, dedicate lui Athena Parthenos, Athena Polias, si respectiv Athena-Apteros Nike.
 
3. Templul Olimp:
Conform traditiei, intemeierea sactuarului merge inapoi in tipurile mitice ale lui Deucalion. Locul a fost locuit din timpuri preistorice si cultul zeului Zeus, este atestat inaca de la inceput. In 515 BC Peisistratos cel tanar , incepe contructia monumentalului templu care insa nu este finalizata datorita sfarsitului tiraniei in Athena. Mai tarziu templul este finalizat de catre imparatul roman Adrian in 124/125 AD. In interiorul templulu se gasea o colosala statue ( din aur si fildes) a lui Zeus.
 
4. Erechtion: Erechtion:
Templul construit în stil ionic, dedicat venerarii celor 2 zeite si pincipale ale Aticii: Atena si Posseidon. Se distinge prin maretia cariatidelor, statui ce tin pe capetele lor acoperisul templului. Aici, dupa grecii vechi, Atena si Poseidon si-au disputat suprematia asupra orasului Atena. Zeita Atena a învins, facând sa rasara din pamânt un maslin.
 
5. Muzeul Benakis:
Fondat în 1930 de catre Antonios Benakis, este situat într-o cladire neoclasica si contine o colectie bogata si interesanta de arta veche greaca si bizantina, bijuterii, obiecte de arta orientala si portelanuri chinezesti. Mai pot fi admirate aici stofe, broderii, covoare, arme datând din Razboiul de Independenta bijuterii arabe si turcesti.
 
6.Muzeul Bizantin:
Muzeul este adapostit într-o vila în stil florentin, construita în 1848. Cuprinde obiecte de arta bizantina si obiecte de cult, printre care sculpturi, picturi, icoane, fresce si mici obiecte de arta bizantina si post bizantina. Multe dintre exponate apartin unor vechi biserici din Atena si împrejurimi.
 
7. Muzeul National de arheologie:
Este unul dintre cele mai importante muzee de arta veche greaca cu colectii de arta miceniana (bijuterii de aur, pietre pretioase) de arta cicladica (statuete) si arta arhaica (de „Koures” si ceramica) precum si frescele si ultimile descoperiri din Santorini, unice în lume. Mai cuprinde si o colectie epigrafica si o colectie numismatica ce contine cca. 300 000 de monede vechi.
 
8. Manastirea Dafni:
Este situata la 11 km de Atena, de-a lungul autostrazii Atena-Corint. Manastirea dateaza din sec. XI si apartine stilului bizantin, fiind frumos decorata cu mozaicuri ce se numara printre capodoperele artei bizantine. Langa manastire exista un pavilion turistic unde în fiecare vara are loc Sarbatoarea Vinului.
 
9.Partheonul:
Este un templul din marmura alba, construit in stil doric, cu 8 coloane pe fiecare din fetele mici si 17 pe cele doua mari, ridicat în cinstea zeitei Atena, pe ruinele a 2 temple anterioare. Constructia a durat 15 ani (447-432 Î.H.). De-a lungul timpului si-a pastrat caracterul de lacas de cult, fiind transformat pe rand în biserica bizantina, latina si apoi moschee musulmana.
 
 
Clima din Atena este una specific mediteraneeana, uscata. Are o umiditate scazuta pe tot parcursul anului, precipitatiile fiind prezente in general in perioada octombrie - aprilie.
Limba: greaca
Fus orar:0h
Moneda: euro
Durata zbor: 1,5hAlte oferte recomandate:

Club Vila Bran Resort | Craciun Bran

Club Vila Bran Resort | Craciun Bran

CRACIUN CLUB VILA BRAN 3*** BRAN Descriere generala: Club Vila Bran (...)

de la:
150 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Wolf | Craciun Bran

Hotel Wolf | Craciun Bran

CRACIUN HOTEL WOLF 1 3*** & WOLF 2 4**** BRAN HOTEL WOLF 1 3*** Amplasare (...)

de la:
1162 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Mistral Resort | Craciun Bran

Hotel Mistral Resort | Craciun Bran

CRACIUN HOTEL MISTRAL RESORT 3*** BRAN MOIECIU     Amplasare: (...)

de la:
1005 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Palace | Craciun Sinaia

Hotel Palace | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL PALACE 4**** SINAIA   Adresa: Str. Octavian Goga nr (...)

de la:
655 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rina | Craciun Sinaia

Hotel Rina | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL RINA 3*** SINAIA Descriere generala: Hotelul RINA SINAIA (...)

de la:
852 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Caraiman | Craciun Sinaia

Hotel Caraiman | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL CARAIMAN 2** SINAIA Amplasare Hotelul este situat la (...)

de la:
437 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel International | Craciun Sinaia

Hotel International | Craciun Sinaia

CRACIUN HOTEL INTERNATIONAL 4**** SINAIA Adresa: Str. Avram Iancu nr. (...)

de la:
1557 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rina Tirol | Craciun Poiana Brasov

Hotel Rina Tirol | Craciun Poiana Brasov

CRACIUN HOTEL RINA VISTA/TIROL 3*** Localizare: In centrul statiunii (...)

de la:
315 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Escalade | Craciun Poiana Brasov

Hotel Escalade | Craciun Poiana Brasov

Craciun Hotel Escalade 4**** Poiana Brasov Localizare: Hotel Escalade (...)

de la:
744 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Rozmarin | Craciun Predeal

Hotel Rozmarin | Craciun Predeal

CRACIUN 2013 HOTEL ROZMARIN 4**** Descriere generala: Hotel Rozmarin (...)

de la:
299 EURO

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Orizont | Craciun Predeal

Hotel Orizont | Craciun Predeal

CRACIUN HOTEL ORIZONT 4**** PREDEAL   Adresa:  Str.Trei Brazi, (...)

de la:
750 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum

Hotel Cabana Schiorilor | Craciun Predeal

Hotel Cabana Schiorilor | Craciun Predeal

HOTEL CABANA SCHIORILOR 4****   Predealul ramane una dintre destinatiile (...)

de la:
1350 RON

Indicativ oferta: 19

Rezerva acum