Contact direct:

Tel: 0734.706.747

office@byrontravel.ro

Tara
Oras/Statiune
Tip
Transport
Categorie hotel
Pret

Esti Aici: » Byron Travel » Litoral » romania

Romania

Mamaia

Considerată o perlă a litoralului românesc, este situată pe cordonul de nisip ce separă apele sărate ale mării de apele dulci ale lacului Siutghiol. Plaja Mamaia este cea mai mare plajă a litoralului românesc, cu o lungime de 10 km – de la Hotelul „Parc” la „Hanul Piraților” – și o lățime ce variază între 100 și 200 m la nord și 50-100 m la sud.

La sfârșitul secolului XIX, principala plajă a orașului Constanța se afla „La Vii”, spre faleza sudică a orașului, plajă la care se mergea cu un tren a cărui gară era în dreptul actualului sediu al Tribunalului Constanța. Începute fiind lucrările de amenajare ale Portului Constanța, de către Anghel Saligny, necesitatea schimbării plajei orașului face ca alegerea să cadă, ca urmare a insistențelor primarului, profesor Ion Bănescu, asupra unui teren pustiu, cu dune ce atingeau chiar și 6-7 m, la est de lacul Siutghiol, la capătul căruia se afla satul de pescari Mamaia. Inaugurată la 22 august 1906, stațiunea beneficia de o cale ferată ce o lega de Constanța și o gară aflată în dreptul actualului restaurant „Tic-Tac”, drumul până la stațiune având o durată de o oră și jumătate. Planurile de parcelare a plajei și de sistematizare a terenului sunt încredințate arhitectului Ed Redon, dar până la Primul Război Mondial nu apar decât câteva vile și Pavilionul de Băi (distrus de un incendiu în 1920), conceput de arhitectul Petre Antonescu, iar în 1913 un mic parc amenajat. În perioada 1925-1938 se construiesc cele mai multe clădiri de dinainte de al Doilea Război Mondial. Se începe prin înălțarea a 35 de vile, cu deosebire în jurul Pavilionului Regal și al Cazinoului (construit în 1935), iar în 1934 este înălțată prima vilă cu regim de hotel, vila Albatros, ca între 1936-1938 să se construiască primul hotel - „Grand Hotel Rex”. După al Doilea Război Mondial, stațiunea Mamaia începe, treptat, să capete înfățișarea de astăzi, rămânând mereu cea mai mare stațiune de pe litoral.

Năvodari

Orașul Năvodari este cel mai tânăr oraș al litoralului româneasc, situat pe malul sudic al lacului Tașaul și pe istmul dintre acesta și lacul Siutghiol (albia canalului Poarta Albă-Midia Năvodari, inaugurat la 21 noiembrie 1987). Canalul are o lungime de 26,6 km și se desprinde din Canalul Dunăre-Marea Neagră la 35 km, în dreptul localității Poarta Albă, obiectivle sale hidrotehnice fiind ecluza Ovidiu și ecluza Năvodari, precum și porturile Ovidiu și Luminița, care se adaugă portului maritim Midia. Orașul s-a ridicat pe locul satului de pescari cu același nume, fiind astăzi un important centru industrial al țării. Data înființării este 14 august 1975. Anterior, funcționa aici o pescărie, unde peștele era fie afumat, fie conservat în ghețării tradiționale, gheața fiind luată iarna de pe Lacul Tașaul și păstrându-se toată vara așternută între straturi izolante de paie.

Constanța

Fiind principalul oraș și port, Constanța este considerată în mod tradițional capitală a Dobrogei și metropolă a litoralului românesc, atât pe planul demografic, cât și economic și cultural. Pe planul administrativ este reședința județului Constanța iar pe planul economic, este cel mai mare oraș al regiunii de dezvoltare Sud-Est. Pe lângă principalul port al României, Constanța dispune de un aeroport internațional și de o gară cu mare trafic, atât de marfă, cât și de pasageri.

Eforie Nord

A doua stațiune ca mărime de pe Litoral în ceea ce privește numărul de locuri, după Mamaia, este situată pe o faleză înaltă de 30 m, pe porțiunea de uscat dintre Techirghiol și Mare. Are o plajă cu o lungime de circa 3 km, atingând în partea de sud o lărgime maximă de 100 m, apărată de șapte diguri de larg.

În 1893 Eforia Spitalelor Civile din Capitală cumpără de la Ministerul Domeniilor terenul pentru construirea unui stabiliment balnear pentru copii. Așa cum motiva dr. N. G. Chernbach, înființarea unui „Spital Maritim sau Sanatoriu pentru copiii scrofuloși de la Techirghiol” era „menit a regenera copiii scrofulotuberculoși din frageda lor vârstă și a salva prin acest tratament o generație întreagă de a cădea victimă celui mai implacabil dușman al speței uumane”. Terenul arid al celor două Eforii avea să se schimbe repede, prin plantații de salcâmi și pini. Planul viitoarei așezări este întocmit în 1894, perimetrul cuprinzând și o școală și o geamie. În 1901 se construiește în zona actualului hotel „Europa” un stabiliment sanatorial pentru copii, un altul fiind situat pe malul lacului Techirghiol, primele vile înălțându-se după 1908. În deceniul patru al secolului trecut se construiesc primele hoteluri, vile și clădiri administrative. Apa curentă este introdusă după 1936.

Eforie Sud

Eforie Sud este situată la 4 km nord de paralela 44, pe un promontoriu înalt de 5-30 m, un pinten calcaros ce constituie legătura malului drept al văii Techirghiol cu faleza Mării Negre și a luat ființă în urma aceluiași proces de valorificare balneară a lacului Techirghiol, la începutul secolului XX. Până la sfârșitul secolului XIX nu se aflau aici decât pășuni și culturi agricole. Pe terenul actualei Poște se afla o stână și un grajd, iar în 1898 iau ființă „Băile Movilă”, așa cum se va numi localitatea până în 1920, ca mai apoi să se numească până în 1948 „Carmen Sylva”, iar până în 1962 „Vasile Roaită”. La inițiativa proprietarului Movilă sunt construite două mari hoteluri, „Parc” și „Băi”, iar între 1903-1913 circa 50 de vile și stabilimente hoteliere și balneare. În peroada interbelică este cosiderată cea mai luxoasă stațiune a litoralului, fiind cea mai căutată de turiști. În 1927 Eforie Sud devine independentă de comuna Tuzla, de care fusese până atunci pendinte, fiind recunoscută stațiune balneară în 1928 și devenind oraș în 1929. Actualmente, îmreună cu Eforie Nord, din punct de vedere administrativ, formează orașul Eforie cu reședința la Eforie Sud.

Costinești

Capitala vacanțelor estivale ale tineretului, Costinești se află în perimetrul satului cu același nume, la 31 km de Constanța, pe malul mării. Situată în zona limanuluii fluvio-maritim Costinești, la capătul unei văi lungi și puțin adâncă, fiind azi cel mai mic dintre lacurile situate la sud de Capul Midia, stațiunea dispune azi de dotări ce pot rivaliza cu ale celor mai moderne stațiuni de odihnă și agrement din întreaga Europă.

Satul Costinești și satul Schitu au fost întemeiate în ultimul deceniu al secolului XIX de către coloniști germani care, în mijlocul unei regiuni lipsite de surse de apă, construiesc și încep cultivarea ogoarelor, proprietatea fiind a lui Emil Costinescu care o cumpărase de la Vasile Kogălniceanu, fiul lui Mihail Kogălniceanu. În iunie 1949 începe amenajarea primei tabere de pionieri la Costinești, apoi în 1956 se inaugurează tabăra internațională a studenților, „Tabăra Albastră”. Din anii 60 ai secolului trecut datează începerea primelor clădiri propriu-zise. La această dată stațiunea Costinești este un fenomen estival unic în Europa, loc de desfășurare a numeroase manifestări cultural-artistice și sportive.

Olimp

„Olimp” este prima dintre cele șase stațiuni ale litoralului, cuprinse între lacul Tatlageac și Mangalia, pe o distanță de 18 km, șirag de stațiuni cunoscute de geografi ca „zona Comorova” iar de administrație sub numele de „Mangalia-Nord”. În zona unde se afla pădurea Comorova și mlaștina Comorova, între 1967-1973 s-a amenajat această înlănțuire de stațiuni de prestigiu internațional, de-a lungul unui țărm dantelat, cu numeroase diguri longitudinale, transversale sau în formă de Y ce protejează plaja de forța de eroziune a valurilor și contribuind la lărgirea plajelor prin depunerile de nisip. Climatul este mai blând decât al stațiunilor aflate spre nordul litoralului.

Plaja stațiunii „Olimp” se întinde pe circa 500 m și este protejată de trei diguri spre care coboară scările hotelurilor „Panoramic”, „Amfiteatru” și „Belvedere”.

Neptun

„Neptun” este o grădină a litoralului, situat în fosta pădure Comorova, între „Olimp” și „Jupiter”, beneficiind de răcoarea pădurii și a celor două lacuri cu apă dulce, amenajate pe fostul liman mlăștinos. Plaja stațiunii „Neptun” este în parte comună cu plaja stațiunii Jupiter și este cordonul dintre fosta mlaștină Comorova și mare, având o lungime de 2 km și o lățime ce variază între 50 și 100 m.

Primele lucrări încep în 1965, iar în iunie 1967 sunt inaugurate primele blocuri – Midia, Tomis, Histria, Callatis, Traian, Neptun, ridicate pe malul fostei mlaștini. Astăzi stațiunea este un adevărat oraș, având și blocuri de locuit. Restaurantul „Calul Bălan” și „Popasul Căprioarei”, aflat în pădurea Comorovei, nu merită ocolite de nici un turist, oricât de scurt ar avea sejurul pe litoral.

Jupiter

„Jupiter” intră în circuitul turistic în iulie 1968, primele hoteluri fiind „Atlas” și „Olimp”, împreună cu primele căsuțe ale „Satului de Vacanță Zodiac”, unitatea etalon fiind complexul „Paradis”.

Aurora

„Aurora” este cea mai mică stațiune din salba de stațiuni de la Comorova. Plaja are o lungime de 500 m și este obținută prin construirea de diguri ce au schimbat direcția curenților maritimi, diminuând forța și dimensiunea valurilor. Are zece hoteluri și opt restaurante, realizate în nouă luni și jumătate și a fost inaugurată la 1 iulie 1973. Hotelurile, cu nume de pietre prețioase, se încadrează în mediul naural și creează un ansamblu arhitectural coerent și unitar. Liniștea ce caracterizează stațiunea se datorează alternării spațiilor de verdeață cu spațiile construite, hotelul emblemă fiind „Hotelul Raluca”.

Venus

„Venus” este situată la sud de capul Aurora care o desparte de stațiunea „Aurora” ; ca și celelalte stațiuni estivale din Comorova, nu are populație stabilă, fiind pustie iarna, cu excepția câtorva paznici și agenți de întreținere.

Saturn

„Saturn” este cea mai sudică stațiune sezonieră a litoralului, în prelungirea nordică a orașului Mangalia. Are 21 de izvoare mezotermale sulfuroase care dăruiesc stațiunea cu o eficiență curativă deosebită. Valoarea terapeutică a nămolului extras din mlaștina alimentată de aceste izvoare – mlaștina „Hergheliei Mangalia” – este de trei ori mai mare decât cea a nămolului din lacul Techirghiol. Stațiunea a intrat în circuitul turistic în vara anului 1971, an în care intră în funcțiune hotelurile „Cerna”, „Cleopatra”, „Semiramis”, „Narcis”, „Cupidon”, „Atena”, „Tosca”, pentru ca în 1971 să fie date în folosință cele trei hoteluri înalte din nordul stațiunii – „Sirena”, „Balada”, „Hora”.

Mangalia-oraș

Mangalia, antica cetate Callatis, este amplasată pe o faleză înaltă de 20 m și este orașul turistic românesc cel mai sudic. Plaja Mangaliei, de 600 m lungiime și 50-150 m lățime, are un nisip mătăsos, foarte fin, iar apele litorale sunt de mică adâncime pe o distanță mare de la țărm – sub un metru pe 200 metri lungime.

Întemeiat la sfârșitul secolului al VI-lea î.Hr., pe locul unei așezări getice, Acervaticos, de către coloniștii greci veniți din Heraclea Pontică, cetatea Callatis devine un vestit centru de cultură elenistică. În timpul Evului Mediu timpuriu, orașul este un centru al creștinismului dobrogean bizantin. În secolul XIII, odată cu stăpânirea tătară, apare denumirea Pangala, Pangalia, apoi Mangalia, devenind un târg grecesc și găgăuz cu un port modest la mare. Tenta orientală a orașului, căpătată sub dominația otomană, începe să se estompeze spre anii 30 ai secolului trecut, pentru ca după al Doilea Război mondial schimbările să fie fundamentale, marcate de apariția Șantierului Naval (primul mineralier este lansat în 1977), a Portului maritim dat în funcțiune în 1985, apariția noilor hoteluri, a așezămintelor cultural-edilitare și comerciale etc.

Muzeul de Arheologie „Callatis” a fost amenajat în 1963 și din 1978 se mută în actuala clădire. Muzeul adăpostește numeroase bunuri testimoniale antice, de un interes științific și expozițional deosebit. La sud de Parcul Stadionului se poate vedea zidul de incintă ridicat în secolele I-II. La marginea vestică a localității, la nord de șoseaua Mangalia - Albești se află necropola romano-bizantină unde, în cadrul unui perimetru dreptunghiular de 45 m lungime și 30 m lățime, au fost depistate 16 morminte între care mormântul cu dromos, aflat la 1,20 m sub nivel. Lungimea încăperii acestui mormânt este de 3,60 m, lățimea de 2,30 m, iar înălțimea de 2,18 m, camera servind mai multor înhumări. Accesul se făcea printr-un canal de acces – dromos – lung de 3 m și prevăzut cu cinci trepte care coborau până la 2,20 m. Deasupra intrării se află o cruce și o inscripție în limba greacă, scrisă cu roșu, „Doamne, ajută-mă și spală-mă”. Pe peretele de vest se află o altă inscripție, „Nu mă voi teme Doamne și pentru că Tu ești cu mine”. În subsolul hotelului „President” se află rezervația arheologică cu același nume, amenajată în 1995, unică în România. Geamia Esmahan-Sultan, construită în stil maur, datează din jurul anului 1590, în jurul ei aflându-se un cimitir mahomedan. La 3 km nord de municipiul Mangalia se află „Herghelia Mangalia”, la numai 500 m de mare. Herghelia datează din „1928” și dispune de un hipodrom, constituind un centru de atracție turistică și agrement deosebit, permițând practicarea echitației. Complexul turistic „Comorova”, aparținând S.C. Olimpus S.A. este amplasat în mijlocul pădurii, fiind alcătuit din hotelul „Olimpus S.A.”, minihoteluri, vile și căsuțe de vacanță, din restaurante și spații de agrement.

Vama Veche

La 3 km la sud de Doi Mai se află Vama Veche, localitate de frontieră, amplasată pe marginea unui larg golf maritim, cu plajă lată de 30-40 m și lungă de 300 m. Frontiera este la câteva sute de metri la sud de sat.

 

Hotel Oxford 3* - Mamaia

Hotel Oxford 3* - Mamaia

Situare: este o constructie noua  si este situat la intrarea in statiunea (...)

de la:
424 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Elegance 3* - Mamaia

Hotel Elegance 3* - Mamaia

Situare: in zona clubului Melody – Cazino, la 80 m de plaja. Dotari (...)

de la:
324 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Central 3* - Mamaia

Hotel Central 3* - Mamaia

Situare: in apropiere de hotelurile Modern si Iaki, la numai 50 metri de (...)

de la:
318 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Phoenicia Holiday Resort 4* - Mamaia

Hotel Phoenicia Holiday Resort 4* - Mamaia

Situare: Popas Mamaia, pe malul marii Plaja: larga, cu nisip, privata, (...)

de la:
977 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Complex Danube Delta Resort 4* Crisan - Delta Dunarii

Complex Danube Delta Resort 4* Crisan - Delta Dunarii

Complex Danube Delta Resort 4*Crisan   Localizare: vis a vis de (...)

de la:
20 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Dorna 3* - Mamaia

Hotel Dorna 3* - Mamaia

Localizare/Situare: complexul se intinde pe aproximativ 6000 mp, in zona (...)

de la:
402 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Perla 3* - Mamaia

Hotel Perla 3* - Mamaia

Situare: in partea sudica a statiunii, la cca 50 m de plaja Plaja: larga, (...)

de la:
248 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Victoria 3* - Mamaia

Hotel Victoria 3* - Mamaia

Plaja: larga, cu nisip si intrare lina in mare. plaja din fata este curatata (...)

de la:
362 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Majestic 3* - Mamaia

Hotel Majestic 3* - Mamaia

Situare: in centrul statiunii Mamaia, la 50 m de plaja Plaja: larga, nisipoasa, (...)

de la:
322 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Flora 3* - Mamaia

Hotel Flora 3* - Mamaia

Situare: in centrul statiunii, pe malul marii, inainte de zona Casino Dotari (...)

de la:
403 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Complex Hotelier Mercur Minerva 3* - Mamaia

Complex Hotelier Mercur Minerva 3* - Mamaia

Localizare/Situare: complexul se intinde pe aproximativ 25.000 mp, in zona (...)

de la:
620 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Comandor 4* - Mamaia

Hotel Comandor 4* - Mamaia

Situare: In nordul statiunii Mamaia, pe malul marii Plaja: larga, cu (...)

de la:
385 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Amiral 4* - Mamaia

Hotel Amiral 4* - Mamaia

Situare: in nordul statiunii Mamaia, pe malul marii Plaja: larga, cu (...)

de la:
411 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Palas 4* - Mamaia

Hotel Palas 4* - Mamaia

Situare: Hotelul Palas este situat la 30 m de plaja Plaja: larga, nisipoasa, (...)

de la:
403 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Malibu 4* - Mamaia

Hotel Malibu 4* - Mamaia

Situare: la intrarea in statiunea Mamaia, chiar pe  plaja, hotelul (...)

de la:
560 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Bavaria Blu 4* - Mamaia

Hotel Bavaria Blu 4* - Mamaia

Situare: este situat pe faleza,in sudul statiunii Mamaia,langa Radio Vacanta,la (...)

de la:
743 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Del Mar 4* - Mamaia

Hotel Del Mar 4* - Mamaia

Situare: la intrare in partea de sud a Statiunii Mamaia ,este amplasat (...)

de la:
574 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Golden Tulip 4* - Mamaia

Hotel Golden Tulip 4* - Mamaia

Situare: In nordul statiunii Mamaia, pe malul marii. Plaja: larga cu (...)

de la:
543 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Richmond 4* - Mamaia

Hotel Richmond 4* - Mamaia

Localizare: Hotel Richmond **** este situat in zona centrala a statiunii (...)

de la:
1398 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Iaki 4* - Mamaia

Hotel Iaki 4* - Mamaia

Situare: in centrul statiunii, la numai 20m de plaja, fostul hotel Bucuresti (...)

de la:
720 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Condor 4* - Mamaia

Hotel Condor 4* - Mamaia

Situare: in partea centrala a statiunii Mamaia, linga Casino Mamaia si (...)

de la:
388 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Modern 4* - Mamaia

Hotel Modern 4* - Mamaia

Situare: în partea central nordica a statiunii, la 50 m de plaja. Plaja: (...)

de la:
782 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Best Western Savoy 4* - Mamaia

Hotel Best Western Savoy 4* - Mamaia

Plaja: larga, cu nisip, privata, cu intrare lina in mare. Dotari generale: (...)

de la:
472 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

Hotel Vega 5* - Mamaia

Hotel Vega 5* - Mamaia

Situare: amplasat in partea de nord a statiunii Mamaia, chiar pe plaja, (...)

de la:
1575 RON

Indicativ oferta: 2

Rezerva acum

oferte de la 1 la 24 din 29
Prima<12>Ultima